Jak zástupci města slibovali minulý rok v létě, realizace by se měla rozběhnout na plné obrátky v druhé polovině roku 2017. Vše zatím nasvědčuje tomu, že se tak skutečně stane. „V dnešních dnech se již pracuje na projektové dokumentaci. Ta by měla být hotova do konce června. Poté by se mělo přejít na domluvu se soukromým majitelem, který vlastní pozemky, které by sloužily jako vjezd do areálu obytné zóny,“ popsal nynější situaci stříbrský starosta. Jak dále zaznělo na posledním veřejném zasedání zastupitelstva města Stříbra, pokud vše půjde podle plánu, na podzim by se již mohlo parcelovat.

V současnosti se cena zasíťovaného pozemku pohybuje kolem sedmi set korun za metr čtvereční. Tak by to mělo být i v případě stříbrských parcel. „Město tento projekt připravuje ne z komerčních důvodů, ale pro naše spoluobčany, protože si přejeme vytvořit nové příležitosti k růstu města. Je pro nás prioritou, aby občané neodcházeli do jiných měst, či vesnic,“ vyjádřil se již dříve k popisovanému projektu stříbrský místostarosta Martin Záhoř.

Obrazy rodinných portrétů Windischgrätzů – polního maršála Alfréda I. Windischgrätze a jeho manželky Eleonory Windischgrätzové roz. Schwarzenbergové.
Stěny zámku ozdobí fotokopie knížecí rodiny