„Cílem této soutěže je najít nejlepší projekt financovaný z Regionálního operačního programu Jihozápad, který je financován Evropskou unií," uvedl Vladislav Krumer z odboru rozvoje a evropské integrace tachovského městského úřadu.

Uvedený projekt se dostal mezi šestnáct nejlepších, když celkem bylo do soutěže přihlášeno přes šest set realizovaných projektů v Plzeňském a Jihočeském kraji.

„V prostoru bývalé Rybeny byly vybudovány dva objekty a okolní komunikace. Objekty provozuje místní akční skupina (MAS) Zlatá cesta. Dostávají zde prostor občané, aby mohli realizovat svoje aktivity. MAS vypisuje výzvy pro obce, podnikatele a neziskové organizace na předkládání žádostí o dotace pro rozvoj venkova. Sídlí zde také mateřský klub, koná se zde každý všední den odpoledne pro školní děti Klub otevřených dveří, pořádají se výstavy a koncerty amatérských umělců, farmářské trhy a další akce. Právě nyní o prázdninách se tu koná příměstský tábor pro školní děti. Tyto činnosti z velké části zajišťuje aktiv dobrovolných pracovníků bez nároku na honorář," popsal Vladislav Krumer činnost provozovanou v novém objektu. Centrum je prakticky otevřeno všem zájemcům a nabízí smysluplné využívání volného času.

„V soutěži Kompas zvítězí ten projekt, který dostane nejvíce hlasů od veřejnosti. Věříme, že se zapojí občané našeho regionu. Hlasování je jednoduché a lze ho provádět opakovaně v intervalech, a to na www.rr-jihozápad.cz," doplnil Vladislav Krumer.