Například ve Stříbře se promítá přímo na náměstí u Mariánského sloupu. „V červenci jsme měli naplánovaná dvě představení, ale kvůli bouřce jsme jedno museli zrušit. Druhý den se ale promítal nový český film Ondřeje Sokola Krásno a přišlo nám kolem stovky lidí. Tolik jsme ani nečekali," řekl Deníku ředitel MKS Stříbro David Blažek.

Další promítání na náměstí plánují ve Stříbře na 15. srpna. Hrát se tentokrát bude filmový experiment Oldřicha Lipského a Miloše Macourka Happy End. Začátek je ve 21 hodin.

Úspěšné bylo také pondělní promítání na náměstí v Kladrubech. Na filmový trhák přišlo 60 až 80 lidí. „Připraveny byly lavičky, lidé si nosili i vlastní křesílka, bylo to hezké," uvedla Eva Pomyjová z Městského úřadu v Kladrubech.

Pod širým nebem se rovněž promítá v Konstantinových Lázních, a to přímo v lázeňském parku na terase kavárny. „Na srpnové a zářijové večery je připravena přehlídka toho nejlepšího z českého němého filmu. Projekci bude doprovázet hudba z gramofonu. Promítá se přímo na terase kavárny po západu slunce. Pro případ chladného počasí jsou nachystány deky," uvedla Dana Bešťáková, obchodní manažerka společnosti Léčebné lázně Konstantinovy Lázně.

Už několik let se po Tachovsku pohybuje kino, které jeho iniciátorka, Jitka Šimková, nazvala Biograf na kolečkách. „Teď už ale promítáme jenom na objednávku. Dotovaný grant skončil, jeho pětiletá lhůta už vypršela, a tak teď promítáme, když si nás někdo objedná," vysvětlila.

Biograf na kolečkách hrál letos v Břetislavi Vláčilovu klasiku Marketa Lazarová. „Jinak ale hrajeme spíše české letní komedie," dodala Šimková.
Dalším netradičním místem, kde se v létě pravidelně promítá, je kinokavárna v jízdárně ve Světcích.