Jeho předseda František Fabík také v kostele zapálil v sobotu odpoledne první svíci na adventním věnci. „Poutníci od svatého Jana, kteří mají kostel v majetku, pořádají každoročně čtyři setkání s duchovním slovem a živou hudbou. Scházíme se na Advent, na Štědrý den, na Velikonoce a o svátu Cyrila a Metoděje," řekl Deníku předseda občanského sdružení.
Adventní setkání doprovodili zpěvem a hudbou, podobně jako další akce uvedeného sdružení, sólisté Divadla J. K. Tyla v Plzni – v sobotu zazpívali Venuše Zaoralová-Dvořáková a Roman Krebs. Na klavír je doprovodila Táňa Vaněčková.
O sváteční duchovní slovo se postaral P. Benedikt, který rovněž požehnal vánočnímu stromu Mikroregionu Konstantinolázeňsko před kostelem a adventnímu věnci v kostele.


Kostele byl před několika lety v dezolátním stavu, Poutníci od svatého Jana jej zachránili. „Kostel byl ruina a když jsme k němu tenkrát přišli, zatékalo do něj, neměl omítku, prakticky ani žádnou střechu," uvedl Fabík.
Sdružení se pokusilo najít nejrůznější dotační tituly, aby mohlo kostel postupně opravit a zachránit. „To se nám podařilo, také kolem kostela jsme udělali drenáž, aby neměl vlhkost zdola. Před pěti lety jsme udělali fasádu a obec poté upravila náves a prostranství kolem kostela," dodal s tím, že chybějí ještě drobné dodělávky, například opravit portál.