Příznivci barevného peří mohli o tomto víkentu obdivovat ve voliérách vystavené opeřence všech barev. Ve Stříbře se totiž konala propagační výstava okrasného ptactva.

„Osm stříbrských chovatelů tady vystavuje téměř 150 kusů ptactva. K vidění jsou například drobní i velcí papoušci, korely šedé, bílé, žluté, perlové a další zástupci exotického ptactva,“ řekla Deníku Zdeňka Kantová, členka organizace chovatelů. Pro chovatele to byl svátek, vždyť ve Stříbře bylo okrasné ptactvo vystaveno ve větším množství před několika lety, kdy Stříbro hostilo Krajskou výstavu.

Na výstavu dorazili i žáci z některých stříbrských škol. „Výstava se nám velmi líbila. Děti využijí své poznatky při přírodovědě, stále méně se totiž dostávají do kontaktu s přírodou. Proto je takováto akce přínosná a vítaná,“ hodnotila výstavu Ludmila Fraňková, učitelka ZŠ Mánesova.

„Všechno to začalo před pěti lety, kdy jsem si koupil prvního okrasného ptáka. Pak se to zvrtlo a dneska jich chovám doma mnohem víc,“ povídá o své vášni Vítězslav Baxa ze Stříbra. „Dnes tady vystavuji například Alexandry malé, Rozely pestré, nebo Neofemy tyrkysové,“ dodal na závěr stříbrský chovatel.