Založení kapely předcházela nabídka Marcele Vránové, zda by nechtěla v kapele zpívat. Souhlasila a podle ní je i kapela pojmenována. A v těchto dnech vydává své debutové album.

Kde poprvé koncertovala kapela DR. Marcy?

První koncert jsme měli při vystoupení kapely Excentr v Lidovém domě v Tachově a od té doby jsme hráli jedenkrát do měsíce, někdy dvakrát jak kdy.

Oslovují vás lidé, abyste u nich zahráli nebo si hraní sjednáváte sami?

Lidi nás oslovují sami, protože si zvykli, že jsme tady. Také nás oslovují kapely odjinud, abychom si s nimi zahráli.

Představ nám styl vaší hudby.

Já říkám, že je to poprock, zkrátka takový melodický rock. Máme písničky trochu punkrockové, některé do jazzu. Ale většinou poprock.

Co písničky? Máte je převzaté, nebo hrajete vlastní tvorbu?

Písničky máme jen svoje. Hudbu skládá Petr nebo Pavel a já píšu texty. Buď jsou české nebo anglické. Máme je namíchané.

Kde bereš inspiraci ke skládání textů?

Na procházce, cestou se psem Montuj, když mě něco naštve. Je to různé.

Kolik už jsi toho složila?

Patnáct skladeb v této kapele. Spíše mi jdou anglické texty. Čeština je moc průhledná, když tam nezakomponuješ verše. Za angličtinu se všechno schová. Když je kvalitní český text, tak jsem moc ráda.

Jaký styl hudby vyhovuje právě tobě jako zpěvačce?

Nejraději bych zpívala blues, který mi sedne nejlíp. Texty si vymýšlím sama a tak si tam nějakou melodickou linku hodím sama a to se mi líbí a vyhovuje.

Co nového v kapele čeká vaše fanoušky?

V roce 2012 jsme začali natáčet písničky na nové CD ve studiu Mercury. Celý rok až do teď jsme na tom pracovali, takže se míchala hudba, masterovalo se, navrhoval se obal a před týdnem jsme uzavřeli smlouvu s vydavatelstvím Avik a na Mikuláše čekáme nové CD. V první řadě půjde CD pro recenzisty, časopisy, do rádií a pak doufám, že bude k prodeji na vánočním koncertě. Na tento koncert bych chtěla pozvat fanoušky. Koná se 27. prosince v Kiwibaru v Tachově. Společně s námi vystoupí spřátelená kapela The New Morning.

Kdy bude křest?

Termín křtu ještě nemáme, ale předpokládáme, že v únoru, březnu.

Jak se bude CD jmenovat, představ nám ho?

Other Side, tak se jmenuje i jedna ze skladeb, která se hodně povedla, a tak jsme podle ní pojmenovali CD. Album má dvanáct skladeb. I českých i anglických textů. Balady i svižné, aby si každý přišel na své. Teď nás čekají fotky na CD, nějaké doladění a úpravy, abychom to měli na toho pátého připravené.

Co bys chtěla kapele a novému CD popřát?

Kapele hodně koncertů, věrné fanoušky, múzu, aby vznikaly nové písničky. Albu aby se prodávalo a líbilo.