„Náměstí jede zatím bez skluzu, veškeré práce pokračují v rámci stanoveného harmonogramu,“ uvedl Deníku starosta.

V současnosti se stále pracuje na vybudování technologické místnosti pro budoucí kašnu. Místnost bude v podzemí pod kašnou. „Hrubá stavba objektu je dokončena a je přikryta. Teď se dělají izolace. Místnost se bude postupně dokončovat,“ doplnil Červený. V objektu bude umístěna veškerá technologie pro provoz kašny, která bude této části náměstí (u radnice) dominovat.

V minulých týdnech se pokládala nová infrastruktura, proto byl v jižní části náměstí omezen provoz. Vozovka byla částečně rozkopána, ale průjezdnost byla s určitými omezeními zajištěna.

Další zásahy pokračují ve východní části náměstí, kde stavebníci zahájili rekonstrukci zemními pracemi.

Dřevěná konstrukce stále stojí kolem mariánského sousoší. Památka je tak po sejmutí sloupu chráněna před povětrnostními vlivy i před nástrahami pokračující rekonstrukce.

„Sloup s hlavicí byl sejmut a je teď uložen v depozitáři městského muzea. Zbytek sousoší je chráněn, aby nebyl poškozen počasím a pracemi. Město by chtělo nechat celé sousoší zrestaurovat,“ řekl Deníku starosta Červený. Náklady na restaurování mariánského sousoší se zatím odhadují na pět a půl milionu korun.

Celkové náklady na revitalizaci náměstí se původně odhadovaly na 80 milionů korun. Konečná vysoutěžená cena obnovy náměstí se pohybuje okolo 40 milionů korun. Práce by měly být dokončeny v polovině příštího roku.