Co pro Tebe takový certifikát znamená?
Pro mě je to takové velké ocenění za originalitu výrobků a zároveň potvrzení pro ostatní, že výrobky opravdu pocházejí ze západních Čech z mé soukromé dílny. Kromě ocenění mé práce mi přináší i jisté výhody při prodeji mých šperků.

Měla jsi zájem o výrobu i v dětství? Studovala jsi nějaký umělecký obor?
Když jsem se na základní škole rozhodovala, čím bych chtěla být, byla pro mě jednoznačná volba, že bych se chtěla zabývat ručními pracemi. Měla jsem pro to ostatně vlohy po mamince, přesto, že jsem v tomto oboru nestudovala, šla jsem na obchodní akademii, později jsem se k němu díky svému zájmu stejně vrátila.

Co vše tedy umíš sama vyrobit?
Vyrábím smaltované šperky, interiérové a exteriérové dekorace, používám různé netradiční výtvarné techniky např. Decoupage, Malování na textil, Scrapbook, Cardmaking, Fimo, Big Shot a podobně. Prodávám potřeby pro tvoření a pořádám ve svém obchůdku výtvarné a kreativní kurzy jak pro děti tak i dospělé – dle zájmu veřejnosti.

Máš ještě i jiné koníčky?
Ano. Ráda hraji volejbal, jezdím na kole, věnuji se fotografování, zajímá mě i turistika a cestování.

Jak vlastně své výrobky dostáváš dále mezi lidi?
Pořádám pro veřejnost různé workshopy, kreativní dílny, občas se zúčastním nějaké prodejní výstavy, jarmarků, provozuji i poradenskou činnost pro ZŠ, MŠ, spolky a organizace.

Jak si představuješ ideální odpočinek?
Neodpočívám! Dobrým relaxem je pro mě sport, cestování a procházky v přírodě s rodinou.

Jak vidí Tvou kreativitu rodina?
Rodina se mi snaží pomáhat a podporuje mě, ačkoliv před Vánocemi je to časově opravdu náročné, což částečně odnáší i rodina, ale po Vánocích je zase více volna, které určitě strávíme spolu.

Vánoce, co bys popřála všem kolem?
Čtenářům bych popřála klidné a šťastné Vánoce, je to čas který bychom měli trávit s rodinou, a alespoň na chvíli se zastavit v dnešní uspěchané době.

Máš i nějaké své motto?
Dělejte práci která vás baví, dělejte ji srdcem a dělejte ji zcela do hloubky.

Martina Sihelská