Po dvou měsících zdržení dnes začala avizovaná rekonstrukce zastaralého a nevyhovujícího mostku přes Plánský potok v Sadové ulici v Plané.

Ulice bude po dobu rekonstrukce uzavřena, řidiče jedoucí ve směru od prodejny Lidlu k Penny Marketu a dále do centra a zpět čeká objížďka. „Průjezd k prodejně Lidl bude zachován od hlavní silnice. K prodejně Penny Market se řidiči dostanou ze směru z náměstí. Ti, kteří jedou do centra, mohou využít připravenou obousměrně průjezdnou trasu po Plzeňské ulici, dále na ulici Dukelských hrdinů a na náměstí Svobody. Jednosměrně průjezdná zůstane i Tachovská ulice,“ uvedl místostarosta Plané Pavel Nutil.

Pondělní požáry na Tachovsku.
FOTOGALERIE: Na polích už shořelo dvacet milionů korun

Rekonstrukce mostu měla začít přibližně před dvěma měsíci, důvodem odkladu byla nespokojenost investora, kterým je město Planá, s nečinností vybraného dodavatele rekonstrukce mostu. „Práce na opravě mostku by měly trvat dva a půl měsíce a většinu tohoto času bude most zcela uzavřen pro veškerou dopravu. Pěším ale poslouží připravená lávka,“ doplnil místostarosta.

OBJÍŽĎKA U MOSTU A ŘÍZENÍ DOPRAVY

Další oprava probíhá na hlavní silnici u odbočky na obec Kyjov ve směru Planá – Chodová Planá, kde investor, kterým je Ředitelství silnic a dálnic, kompletně mění zchátralý betonový most. Kvůli velkému provozu nemohla být silnice uzavřena, a tak se kolem mostku právě buduje malý obchvat.

„Po dobu, než bude objížďka vybudována, dopravu kyvadlově řídí semafory,“ uzavřel Pavel Nutil.

Bezdružické parní léto o víkendu zakončilo sezónu
FOTO, VIDEO: Bezdružické parní léto o víkendu zakončilo sezónu