Tachovsko nebylo v tomto ohledu výjimkou. Centrem dění bylo Stříbro. Zde se mohli řidiči na stanovišti policejní hlídky setkat zároveň s pracovníkem BESIPu a se zástupkyní Českého svazu pivovarů a sladoven, neboť se zmiňované instituce společně s Policií České republiky na realizaci jmenovaného projektu podílejí.

„Cílem projektu, který se uskutečnil již v předchozích letech, je působení na řidiče v souvislosti s užíváním alkoholických nápojů před jízdou a osvěta toho, že nealkoholické pivo, je vhodnou a bezpečnou variantou u nás tak oblíbeného moku,“ řekla Deníku mluvčí Policie České republiky Dagmar Jiroušková.

Bezdružice - Chutné zelené pivo, špekáčky, jízdu historickým vlakem, či prohlídku muzea. To vše si mohli užít návštěvníci bezdružické vlakové zastávky.
Na nádraží v Bezdružicích to žilo

Řidiči, u kterých byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem a nebylo zjištěno ani jiné porušení zákona dostali od zástupců BESIPu a Českého svazu pivovarů a sladoven drobné dárkové předměty, mezi nimiž nechybělo ani nealkoholické pivo. Bohužel došlo i na tresty. A to hned v několika případech.

„Dopravní policisté během akce zastavili a zkontrolovali celkemdvacet tři řidičů vozidel, z nich osmnáct obdrželo dárkové předměty a pěti řidičům policisté uložili blokové pokuty v celkové hodnotě tisíc dvě stě korun. Nejčastějšími prohřešky řidičů byla jízda bez bezpečnostních pásů, jízda bez předepsaných dokladů a jízda s vozidlem, které nesplňuje stanovené podmínky pro provoz na pozemních komunikacích,“ dále řekla policejní mluvčí.

Tradiční vítání jara ve dvoře Krasíkově
OBRAZEM: Na Krasíkově se vítalo jaro