VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Rodiče mě od práce v pohostinství odrazovali, ale jak vidět, neúspěšně

Planá – Pizzerie Kusadloo v Plané získala nejvíce hlasů od čtenářů v anketě Hospůdka roku, kterou již druhým rokem vyhlašují regionální Deníky.

8.9.2011
SDÍLEJ:

PERSONÁL HOSPŮDKY ROKU. Jakub Sádlík (vpravo) s certifikátem, který obdržel za vítězství v čtenářské anketě Hospůdka roku 2011. Vedle něj jeho kolegové a zaměstnanci.Foto: DENÍK/Antonín Hříbal

Plánská pizzerie je tak druhou vítěznou hospůdkou v anketě, když loni zvítězila hospoda na tenisových kurtech v Tachově. O cestě za vítězstvím a práci v pohostinství jsme hovořili s majitelem pizzerie Kusadloo Jakubem Sádlíkem.

V první řadě nám zkuste vysvětlit název vašeho podniku. Jak vznikl a co znamená?

Název, tedy Kusadloo, vychází z mojí přezdívky ze střední školy. Jsem Kuba Sádlík, takže přezdívka Kusadlo se nabízela a jako název pro restauraci mi připadala docela vhodná.

Chtěl jste se věnovat vždycky práci v pohostinství, nebo jste původně mířil do jiného oboru?

Tak já mám střední ekonomickou školu, nemám tedy přímo gastronomické nebo pohostinské vzdělání, ale táhlo mě to k tomu. Rodiče vždycky pracovali v pohostinství a měli hospody a mě od toho pokaždé odrazovali. Ale jak vidět, neúspěšně.

Kdy jste začal v tomto oboru působit?

Hned po střední škole. Půl roku jsem pracoval v rodinném podniku a pak jsem začal dělat sám na sebe.

Teď máte pizzerii. Je to přesně to, po čem jste toužil, nebo máte ještě další cíle?

Tak nějaké plány do budoucna samozřejmě mám, ale to bych nechtěl více rozvádět. Pizzerii jsem určitě provozovat chtěl. Ale my neděláme jenom úplně italskou pizzu, není totiž po ní po městě taková poptávka. Proto jsme si vytvořili vlastní receptury a snažíme se dělat také vlastní originální pizzy. Takže pizzu jako u nás nikdo jiný nedělá.

Kolik lidí se tady o hosty stará?

Na den jsou to čtyři zaměstnanci. Vedeme podnik s přítelkyní, takže se dá říci, že je to rodinný podnik.

Kolik času musíte vy osobně podniku věnovat?

Kromě pizzerie mám ještě pronajaté koupaliště v Plané, tekže podnikání se věnuji takových dvanáct hodin denně.

Na letošní sezonu na koupališti asi budete vzpomínat dlouho…

To jo, na letošní sezonu hned tak nezapomeneme.

Zpět k vítězné hospůdce roku, tedy k pizzerii Kusadloo. Interiér působí nově, moderně až designově. Kdo jej navrhoval?

To všechno je záležitost mojí přítelkyně Aničky, která to vymyslela. A nově působí, protože tady jsme teprve od března. Pizzerie Kusadloo totiž více než tři roky fungovala v horní části náměstí, kde jsme ale měli jen rozvoz pizzy, ale nebylo tam posezení. Teď jsme tedy v novém a ve vlastním.

Ovšem pizzerie není přímo na náměstí. Projevuje se to nějak?

Kdybychom byli přímo na náměstí, asi by bylo návštěvníků více, ale zatím si nestěžujeme.

Když se zmíníme ještě o interiéru a kuchyni – snažíte se to vše skloubit, aby i jídla byla moderní?

Chceme, aby náš podnik byl na úrovni. Snažíme se vařit moderně a do receptur používáme věci, které nejsou tak obvyklé. Čekáme, jakou to bude mít odezvu u hostů. Řada lidí by totiž chtěla guláš nebo svíčkovou třikrát denně. Tohle ale dělat nechci, ale v něčem se ustupovat musí. Proto jsme také zavedli polední menu, kde nabízíme tradiční jídla. Ale základ se snažíme stavět na originalitě a moderně.

Všimli jsme si, že berete také stravenky. Co říkáte tomu, že by je politici chtěli zrušit?

Nadšení z toho nejsme. Ale budeme se s tím muset vyrovnat, jako každý podnik, který je bere.

____________________________________________________________________

Anketa Hospůdka roku 2011

Do letošního ročníku ankety se přihlásilo osmnáct hospod, pivnic, restaurací, barů, pizzerií a dalších podobných zařízení z celého tachovského okresu.

• Čtenáři si jako nejlepší vybrali Pizzerii Kusadloo v Plané.

• Mezi důvody svého rozhodnutí mohli čtenáři uvést, jaké je oblíbené jídlo. Na hlasovacích lístcích pro Kusadloo bylo nejčastěji uvedeno kuřecí ragú, panenská svíčková s hříbkovou omáčkou a pizzy.

• Jako další důvod pro své rozhodnutí uváděli hlasující čtenáři příjemné posezení, pěknou a upravenou zahradu, případně konstatování, že se v restauraci cítí velmi dobře.

• Tachovský deník odměnil drobnými dárky pět vybraných čtenářů, kteří pro vítězný podnik hlasovali. Jsou to: Eva Blažčíková z Lázní Kynžvart, Hana Petříková z Plané, Jiří Blažčík z Lázní Kynžvart, Veronika Bláhová z Plané a Jaroslava Rubanická z Velké Hleďsebe.

Autor: Jiří Kohout

8.9.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

Fotbalisté Tachova snadno přehráli Okulu Nýrsko

V Plané se uskutečnil multižánrový festival Vyletnění
17

FOTO: Vyletnění se neslo v duchu svateb

FOTO: Druhý koncert kapel z partnerských měst měl úspěch

Stříbro – Již od odpoledních hodin začalo stříbrské náměstí ožívat proudícími lidmi. Na programu dne totiž byl v pořadí druhý koncert kapel z partnerských měst Stříbro a Vohenstrauss.

Jak reklamovat koupený dům či byt

Koupili jste si vysněný byt nebo dům a máte pocit, že je dokonalý? Prvotní nadšení z dobré koupě mohou však zanedlouho vystřídat starosti s vadami, které se projeví až po čase. Víte, jaká práva v takovém případě máte? A jak nejlépe postupovat, abyste o ně nepřišli?

A zase ten Bakoš. Tentokrát sestřelil Jihlavu

Plzeň – Viktoria Plzeň vyhrála 2:1 v Jihlavě gólem z 92. minuty.

Obrazem: Dobrovolní hasiči soutěžili ve Ctiboři

Ctiboř - Na fotbalovém hřišti obce Ctiboř se opět konal již tradiční Memoriál Františka Žejdla a Memoriál Ing. Josefa Dvořáka.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení