Rozhledna v Tachově je celoročně otevřena pro návštěvníky, kteří chtějí zdolat sto čtyřicet čtyři schody nahoru, aby viděli bílý Tachov z výšky.

„Od října do konce března je každý den zkrácena doba pro veřejnost a otevřena je od 10 do 16 hodin. Odpoledne ji hlídka městské policie uzamkne a potmě se nahoru nikdo nedostane," informoval Pavel Voltr z Městského kulturního střediska v Tachově.

Čas je takto pro turisty a návštěvníky omezen kvůli viditelnosti. Ve tmě naopak můžete vidět rozhlednu vy. Každou sobotu je osvícena, září a je na kilometry vidět.

Nově je zpracován projekt o úpravě památníku Vysoká. Změní se okolí památníku. Toto prostředí bylo už několikrát poničeno vandaly – nejprve zmizela informační cedule o bitvě, odstraněny jsou i betonové díly kolem vlastního památníku.

O nové podobě vás budeme informovat v některém z následujících vydání Tachovského deníku.

V Plané se rozhledna na Bohušově vrchu dočkala rekonstrukce, stalo se tak před zahájením sezóny. Na vrchním ochozu jsou nově uzavíratelná okna, aby dovnitř nesněžilo a nepršelo. Právě vlivem počasí byla věž v dezolátním stavu. Nahromaděné množství vody po dešti ze severní a západní strany úplně zničilo betonovou podlahu. Přes zimu tedy budou okna uzavřena, ale návštěvníci o výškový zážitek na Bohušově vrchu nepřijdou. „Režim zůstává i přes zimní období stále stejný a pro veřejnost je tedy rozhledna zpřístupněna," uvedla starostka města Planá Martina Němečková.

Tachovsko je vcelku na rozhledny pestré, a to hlavně v podobě telekomunikačních věží, jako je třeba Březinka a Milíře. Ty jsou veřejnosti zpřístupněny, režim je upraven v závislosti na počasí a nedoporučuje se nahoru vstupovat, když je námraza, nebo náledí.