V Přimdě dokonce vítězství stoupenců Brexitu veřejně oslavili. „S kamarádem jsme si na náměstí před informačním centrem přiťukli skleničkou na oslavu odchodu Velké Británie z EU," řekl Deníku přimdský kronikář Josef Rídl.

Mezi diskutujícími na facebooku se vyslovila také „Mě by zajímalo, jestli to prožívání nějak ovlivní stav odchodu Británie z EU, potažmo nás? Jinými slovy: Státníci si dělali, dělají a bohužel vždycky budou dělat co chtěj," napsala čtenářka.

„A co my normální smrtelníci? Nejlépe se vládne pod rouškou strachu," uvedla dále s myšlenkou, že jen čas ukáže a že stejně my, řadoví občané, nic nezmůžeme. „Maximálně se připojit," dodala na facebooku Ulrichová.

Zdeněk Černý z Tachova přirovnal rozhodnutí britských občanů k situaci Švýcarska, které není členem Evropské unie, ale podepsalo Schengenskou dohodu a s Unií spolupracuje nejen ekonomicky. „Mnoho povyku pro nic," doslova uvedl Černý.

„Řeší někdo Švýcarsko? Neřeší, není v EU a nikomu to nebrání v ničem. Jen jsou sepsány jiné smlouvy," napsal čtenář z Tachova.

K uvedeným názorům se připojil také Ivan Tomášek. „Souhlas s oběma. A co je nejdůležitější, že soudruzi v Bruselu si to stejně udělají podle svého. Jen se to teď jmenuje EU a ne RVHP a VS. V tom je jediný rozdíl," míní ve svém příspěvku k Brexitu další uživatel sociální sítě.