„Bývalá kasárna se nacházejí nedaleko dálničního hraničního přechodu a dobře dostupná jsou i ze silnice ke starému hraničnímu přechodu. Chtěli bychom areál prodat, dokud je v přijatelném stavu," řekla Deníku místostarostka Rozvadova Martina Klimpel s tím, že obec nemá dostastečné prostředky na údržbu celého areálu.

Budovy jsou podle vedení obce v dobrém stavu, ovšem část vnitřního zařízení byla v minulých letech rozkradena. Areál podle místostarostky po odchodu vojáků sloužil jako zázemí pro stavbu dálnice, poté jako ubytovna pro pracovníky na hraničním přechodu a teď je několik let prázdný.

„Zloději tam občas úřadovali. Dokonce mi jednou někdo volal, že tam viděl podezřelé auto, tak jsme tam za asistence policie zasáhli a přistihli je při činu. Zrovna odnášeli litinové radiátory. Museli je vrátit na místo," uvedla Klimpel.

Zájemci o zachovalý areál na dostupném a přesto klidném místě se již obci přihlásili. Využití nabízejí různé – od adrenalinových aktivit, jako je paintball, po estetickou chirurgii a kliniku. „Za kolik peněz nakonec bývalou rotu prodáme, to nevíme. Odhadní cena je jedenáct a půl milionu korun. Zřejmě se rozhodneme pro obálkovou metodu, ve které by zájemci vyčíslili svoje nabídky a pak je jednotlivě posoudíme," uvedla místostarostka.