Patnáctimilionovou investici čeká obec Rozvadov. Po letech nejistoty se zdá, že bude mít obecní úřad novou adresu. Součástí bude víceúčelové zařízení, po kterém zástupci obce i občané léta volají.

Obci se podařilo koupit objekt bývalé cizinecké policie, kde nový úřad se sálem bude. „Současná budova je nevyhovující. Občané museli stoupat po strmých schodech. O bezbariérovém přístupu se nedalo ani hovořit. Nemáme tady archiv a knihovna je přes silnici," řekl starosta Bořivoj Vrabec.

Po odchodu cizinecké policie z budovy obec požádala Ministerstvo vnitra o bezúplatný převod do vlastnictví. To se ale nakonec rozhodlo budovu vydražit.
„V dražbě uspěl místní podnikatel, který objekt částečně zrekonstruoval a po několika jednáních se nám podařilo stavbu odkoupit," dodal starosta.

Budova umožňuje rozšíření, a tak zastupitelstvo rozhodlo, že kromě úřadu se její součástí stane společenský sál a zázemí pro spolky a další instituce. Přestavbu objektu by měla být hotova za rok. „O budoucnosti současné radnice zatím nemáme jasnou představu. Chtěli bychom ji částečně zrekonstruovat a případně nabídnout k prodeji," uzavřel starosta obce.

Jaroslava Hohlová