Přesto se sezona výlovů rybníků pomalu, ale jistě rozjíždí. K prvním vyloveným rybníkům patří ten ve Výrově, který vyprázdnili v sobotu rybáři ze Stříbra.

Právě extrémní teploty letošního léta byly velkým strašákem rybářů a promítly se i do stavů ryb.

„Léto byla jedna obrovská katastrofa. Některé rybníky jsou ještě teď z půlky prázdné. Proto se výlovy tento rok tak odkládají," vysvětlil Lipka.
Klatovské rybářství hospodaří zhruba na 400 rybnícch, několik desítek jich spravuje na Tachovsku, hlavně v okolí Boru. „S výlovem menších rybníků začneme už příští týden. Začne také příprava na vánoční prodej a na zimu. Velké rybníky budou muset počkat s výlovem na konec listopadu. Musíme totiž počkat, kolik vody nám přiteče do sádek," uvedl dále vedoucí střediska chovu ryb v Boru.

I když s výlovem větších rybníků počítají rybáři spíše v listopadu, existují i výjimky. Jednou z nich je rybník největší rybník v regionu, Regent ležící u Chodové Plané na rozhraní okresů Tachov a Cheb. Ten začnou rybáři lovit už ve čtvrtek 22. října.

Výlov Regentu bude tradičně dvoudenní, ve čtvrtek budou rybáři na místě do 16 hodin, v pátek do 14 hodin. Jako obvykle je vítána veřejnost, na hrázi se bude podávat čerstvé rybí občerstvení, ve stáncích budou ke koupi čerstvé i uzené ryby.

Další výjimkou je rybník Sytno, který stříbrští rybáři vyloví také už v říjnu.

Jindřich Sýkora