Třiadevadesát příslušníků Petrova cechu přijelo v sobotu do Stráže k rybníku Velký Hemmelraich, kde se konaly tradiční rybářské závody. Po napínavém dopoledni bylo jasno, že letošním vítězem se stane Stanislav Smihrodský z Tachova.

„Měřiči mu naměřili celkem 715 centimetrů ryb, byl ze všech nejlepší. Druhý v pořadí, pan Bičan z Boru, nachytal 635 centimetrů, a třetí nejlepší, pan Havlíček ze Záchlumí, nachytal 574 centimetrů ryb,“ informoval pořadatel Václav Černý Bodovaných a odměněných bylo prvních deset rybářů. Pro každého se našla hodnotná cena. Vítěz dostal barevný televizor. Součástí závodů byla i tombola, v té jako jedna z cen byla živá koza. „Závody se vydařily, ale pršelo, a tak byla nižší účast. Vloni k nám totiž přijelo 160 rybářů,“ porovnal Černý.

Komu se v sobotu na závodech nedařilo, nebo si chce jen tak odpočinout u vody, má šanci příští sobotu. Rodina Černých zve všechny rybáře na Volné chytání. Zakoupením vstupenky je možné strávit u rybníka třeba celý den. Rybník je čerstvě zarybněn pstruhy, dají se tu ale chytit i amuři, kapři, nebo líni.