Jak to ale vidí druhá strana, tedy zástupci Tachova? „Já osobně jsem s průběhem letošních Historických slavností velmi spokojen. Až na pár drobností vše vyšlo naprosto perfektně. Chtěl bych velmi poděkovat Městskému kulturnímu středisku a dalším pořadatelům doprovodných akcí. Všichni odvedli výbornou práci," nešetřil slovy chvály tachovský starosta.

Organizátory také potěšil zájem o jednu letošní novinku, a to o výstavu veteránů, která byla k vidění na předním nádvoří zámku a později i v průvodu. „První ročník Tachov Classic sklidil velmi dobré ohlasy. Během doby, kdy byly vozy vystavené na zámku, se tam prostřídalo mnoho návštěvníků. Vypadá to tedy, že zde možná máme novou tradici," řekl na toto téma Struček.

Hodně diskutovaným tématem byla návštěvnost. Ta byla především při vystoupení Miro Žbirky opravdu neuvěřitelná. „Přesná čísla nevím, ale určitě se bude jednat o jednu z historicky největších návštěvností za dobu pořádání Historických a Husitských slavností."

Akce jako jsou víkendové slavnosti není ale pouze o dobře zvoleném programu. Své o tom ví obě složky policie, které během víkendu v Tachově pomáhaly.Ale ani strážci zákona si na průběh nemohou stěžovat. „Celé Historické slavnosti se obešly bez závažnějšího zásahu. Městská policie učinila pouze několik výjezdů kvůli podnapilým osobám a jedné stížnosti na hluk. Dá se tedy říct, že slavnosti proběhly v dobrém duchu," uvedl za městskou policii Miroslav Litomerický.

Podobné to měla i státní policie. „Po dobu trvání Historických slavností bylo rozdáno několik pokut, ale u žádného případu se nejednalo o vážnější porušení zákona," řekla mluvčí Policie České republiky Dagmar Jiroušková.