„Momentální podoba projektu je stálá asi poslední dva měsíce. Od lednového podání přihlášky se přeci jen trochu pozměnil," vysvětlila autorka projektu. Aneta je přesvědčena, že jedním z pilířů budoucí péče o stárnoucí populaci je dobrovolnictví. Chce proto rozšířit debatu o stáří mezi mladými lidmi v Tachově a přivést je k dobrovolné péči o seniory. „Pracujeme na projektu Humans of Panorama, podařilo se sehnat třicítku dobrovolníků z řad tachovské mládeže, kteří chodí za obyvateli domova seniorů Panorama v Tachově a tráví s nimi část jejich času," vysvětlila Aneta.

Její projekt týkající se tématu, který bude aktuální v každé době, zaujal i porotu celé soutěže Hledá se LEADr. Díky tomu se slečna z Tachova, která studuje sociologii na Západočeské univerzitě v Plzni, probojovala až do finálové trojky. Proti projektu pomoci seniorům tak stojí projekt studentského festivalu a pomoci lidem bez domova. Na trojici teď čeká vyzkoušení týmové práce.

Ta jde zatím podle Anety prý na jedničku. „Ohlasy od dobrovolníků jsou zatím suprové. Upozorňovala jsem je, že to bude těžké, ale zatím jim to opravdu jde." Jestli se zástupkyně z Tachova probojuje až do finále, které se uskuteční ve stylu debatního rozstřelu komentovaného Václavem Moravcem, můžete sledovat na internetové televizi Stream, popřípadě na facebooku soutěže. Samotná Aneta si k postupu poměrně věří. „Do všeho vždy jdu na sto procent, proto i do této soutěže jsem šla s tím, že uspěji. Jinak by to ani nešlo. Stát se ale samozřejmě může cokoliv. Další dva projekty jsou taky velmi zajímavé a dobré."

Rozhovor s Anetou Sklenářovou, ve kterém prozradí více o svém projektu, přineseme v úterním vydání Tachovského deníku.