Na péči chebské nemocnice nemá zrovna nejlepší vzpomínky.

Pacientka pobývala na léčení ve Františkových Lázních, když jednoho dne v podvečer zkolabovala. Lázeňský lékař zavolal záchranku, a ta ji odvezla do nejbližší nemocnice. Do Chebu. „Po delší době čekání na chodbě přišel za mnou lékař a řekl mi, že k nim nepatřím, abych jela do Tachova, že v Chebu mne nevezmou,“ popisuje pacientka. „Vysvětlil, že jim schází přes dvacet sestřiček. Zeptala jsem se, jak to mám tedy udělat, jak se mám do Tachova takhle večer dostat. A on mi arogantně odpověděl, že je to můj problém.“

ZAVOLEJTE SI TAXI

Marta Janoušková s sebou neměla ani mobil, ani nevěděla, kam by měla volat. Podle jejích slov jí bylo personálem chebské nemocnice doslova řečeno, aby si objednala taxi a objížděla nemocnice v Plzeňském kraji, kde by ji mohli vzít. „Byla jsem bezradná. V ordinaci mě sice lékař vyšetřil, nabrali mi krev a po další hodině mi řekli, abych si zavolala taxíka a jela zpět do lázní.“ Po upozornění, že skutečně nemá u sebe mobil, objednala taxík pro paní Martu zdravotní sestra.

Ale to ještě zdaleka nebylo vše. Pacientka dostala injekci na odvodnění. „Potřebovala jsem si po ní odskočit na WC. Načež mě bylo řečeno, že záchody už jsou zamčené. Bylo osm hodin večer. Snažila jsem se jim říct, že to do Františkových Lázní nevydržím. Nakonec mi přeci jen půjčili klíč od WC,“ dodala 79letá tachovská pacientka. Jak dále uvedla, při odchodu lékaři popřáka, aby se k němu někdy jeho kolegové chovali přesně tak, jako on k ní. „Opravdu, s takovým jednáním jsem se za svůj život ještě nesetkala. Jsem hrdá, na naše lékaře na Tachovsku a všem za jejich dosavadní péči o mé zdraví děkuji,“ dodala závěrem Janoušková.

TVRZENÍ PROVĚŘÍME

Na jméno lékaře interního oddělení, který byl podle vyjádření pacientky arogantní, si žena nevzpomněla. Deník ale požádal o vyjádření k této záležitosti Karlovarskou krajskou nemocnici, do jejíž správy chebská nemocnice spadá. „Na základě vašeho podnětu jsme si nechali zjistit podrobnosti. Poté, co pacientku přivezli a byla vyšetřena, nebylo shledáno, že potřebuje hospitalizaci. Bylo jí poskytnuto nejnutnější ošetření a doporučeno vyhledat zdravotnické zařízení v místě jejího bydliště, tedy v Plzeňském kraji,“ uvedl tiskový mluvčí nemocnice Vladislav Podracký.

Jak se dále vyjádřil, chování lékaře chebské nemocnice bude prověřeno. „Pokud se k pacientce choval nevhodně, je nám to velice líto a omlouváme se. Každopádně toto tvrzení prověříme a pokud k něčemu takovému skutečně došlo, budeme to řešit,“ dodal mluvčí.

NOVÝ PAMÁTNÍK NAHRADÍ PAMĚTNÍ DESKU z roku 1990 a bude připomínat hrdinství amerických vojáků při osvobození Plané v květnu 1945. Kámen na jeho výrobu byl dovezený z Francie, monument je ze světle šedé žuly ve tvaru mírně se zužujícího hranolu s nízkou šp
Nový památník připomene hrdiny druhé světové války