Od té doby se jeho členové scházejí pravidelně poslední pondělí v měsíci. „Podnět k tomu, aby Klub seniorů vznikl, dal dnešní starosta Petr Myslivec a paní Hana Bultasová. Na schůzkách se nás schází kolem čtyřiceti, ale někdy je nás i přes padesát,“ řekla nám předsedkyně klubu Libuše Kureková.

Členství je na základě dobrovolnosti, nedělají se žádné prezence či docházková kniha. „V podstatě každý, kdo přijde, je členem,“ vysvětlila předsedkyně. Proto je také členství v klubu bez členského příspěvku a občerstvení si členové obstarávají vždy sami z vlastních zdrojů. Na pravidelná měsíční setkání se snaží klub připravit vždy něco zajímavého, co by upoutalo. „Probíráme třeba sociální záležitosti, hovoříme o tom, co se děje ve městě, absolvovali jsme několik přednášek o květeně regionu, o historii města, o zámku,“ uvedla Kureková. Zámek je také místo, kde se senioři z Boru a okolních částí setkávají. Zázemí našli v hodovní síni. Někdy se také setkávají na společných výletech.

Letos byli v Horšovském Týně a v Chodové Plané. Klub seniorů se snaží také něco nabídnout borské veřejnosti. „Proto jsme připravili výstavu fotografií s názvem Umíme se bavit, umíme se smát,“ uvedla předsedkyně. Výstava je v současné době v borském kině. Senioři si na popud místní knihovnice a vedoucí kulturního střediska přinesli různé starší oblečení, klobouky a další věci, do kterých se převlékli a nechali se vyfotografovat. „Byla to legrace, kterou jsme zvěčnili na snímcích. Výstavu doplnily svými výkresy děti.“

Do Klubu seniorů do Boru nepřicházejí pouze místní, ale řada lidí dojíždí z okolních osad. Mezi nejpilnější členky patří podle předsedkyně například paní Plánočková a Pavlová ze Skviřína. Ty ještě nevynechaly ani jedno společné posezení. Klub se také neobejde bez podpory a pomoci radnice, za tu vyjadřuje Libuše Kureková poděkování paní Jáchimové a za Sbor pro občanské záležitosti paní Srncové. Protože se blíží konec roku, Klub seniorů v Boru už plánuje akce na příští rok. Senioři by rádi absolvovali prohlídku zámeckého parku, setkají se s kronikářem města, vzájemně se naučí různé ruční práce, chystají přednášku o poskytování první pomoci ve stáří a rádi by si také v něčem zasoutěžili.