Milými hosty, kteří přijeli na návštěvu do Tachova byli členové divadelního spolku Divoch Stříbro. Ti přítomným divákům vyprávěli o svých veselých, ale i vážnějších příhodách, které zažívají na prknech znamenajících svět, ale i mimo ně.

Divadelní spolek Divoch Stříbro letos oslaví už 25leté výročí od jeho založení. K výročí, které bude na podzim, zkouší členové novou hru, jejíž název zatím zůstal tachovským příznivcům utajen, dostalo se jim ale vřelého pozvání na její premiéru. Nová hra doplní současných pět představení, které diváci mohou vidět při různých příležitostech na mnoha místech tachovského okresu ale i mimo něj. Oblíbené Slavnosti sněženek amatérští herci v originálním zpracování zahrají už 23. září v kulturním domě v Bezdružicích. „Motivaci jakou hru nastudovat získáváme porůznu. Nápad nazkoušet Slavnosti sněženek přišel u výlohy jednoho knihkupectví, kde jsem viděl stejnojmennou knihu. V tu chvíli jsem si řekl, tak to bychom mohli udělat,“ řekl mimo jiné jeden ze členů setkání v Tachově Laco Kajaba.

Předsedkyně spolku Hana Chválová pak dodala, že hlavní motivací spolku je, aby se publikum dobře bavilo a odneslo si domů pěkný zážitek. „Když vidíme a slyšíme, že publikum reaguje a baví se, je to pro nás zážitek a určité ocenění, že to snad děláme dobře,“ podotkla. A právě ocenění v podobě bouřlivého potlesku a výbuchů smíchu zažívá Laco Kajaba v roli knížepána v pohádce Majdalenka ze mlejna. „Já se zde pokouším zpívat podobně jako knížepán v originální pohádce od Zdeňka Trošky, lidé si myslí, že to hraji, smějí se a tleskají, ale já tak opravdu zpívám,“ usmál se protagonista knížepána.

Pavel Řepa, který setkání v klášterní zahradě Muzea Českého lesa pořádá se závěrem s přítomnými návštěvníky rozloučil se slovy, že si přeje, aby podobná setkání pokračovala i v příštím roce.

Výstava je k vidění ve Velkém sále borského zámku.
FOTO: Klub výtvarníků slaví výročí založení výstavou