Šipkařské týmy DC Májovka A a B zde měly finální dovrhnou, které se zúčastnily také rodiny hráčů a další známí ze sportbaru Májovka. Hlavní myšlenkou dne totiž nebylo pouze probrat uplynulou sezónu a pochutnat si na dobrém jídle a zlatavém moku. Během dne totiž došlo k předání šeku a dvou kasiček rodině Sýkorovych, a na podporu jejich postižené dcery Aničky.

"Měl jsem to v hlavě už delší dobu, ale nevěděl jsem, jak to udělat. Potom mě napadlo darovat kasičky s penězi, které jsme vybrali za celou sezónu na asfaltech (trefa mimo bodové pole). Všichni souhlasili a navíc se začalo přidávat čím dál více lidí," řekl jeden z hlavních autorů myšlenky Slavomír Kozák. Na finanční dar se nakonec složilo více než třicet lidí a částka se ihned z přibližných sedmnácti tisíc proměnila na více jak sto třicet tisíc korun.

"Jsem neuvěřitelně hrdý, že se vše krásně povedlo a že někteří z nás stále neví o co se vlastně jedná," dodal těsně před předáním šeku majitel sportbaru Májovka a prezident šipkařského klubu Pavel Janoušek. Právě utajení byla jedna z nejtěžších věcí. Všichni zúčastnění se z rodinou Sýkorových vídají téměř denně.

Letiště nad obcí Nový Dvůr se na několik dní stalo domovem modelářů z celé republiky.
Letiště patřilo modelářům

"Bylo to šílené. S Jindrou jsem se musel přestat v práci pomalu bavit. Jinak by to určitě prasklo," řekl se smíchem jeden z účastníků akce. Vše se dařilo tutlat více než tři měsíce a až do posledního okamžiku manželé Sýkorovi opravdu nic nevěděli. "Absolutně nevíme co říct. Jste blázní. Hrozně děkujeme," byla jediná slova, který ze sebe dokázal manželský pár dostat.

Čtrnáctiletou Aničku Sýkorovou v dalších měsících čeká ortopedická operace. "Po operaci bychom využili peníze na speciální rehabilitaci, která není v současné době hrazena zdravotními pojišťovnami," dodávají na téma využití daru od šipkařů a štamgastů sportbaru Májovka Sýkorovi.