Nejinak tomu bylo v sobotu a jako obvykle pozvali Skavare na svoje narozeniny několik spřátelených kapel.

„Diváci mohli slyšet třeba Kapišto, Heebie Jeebies nebo V3Sku," upřesnil kapelník Skavare Stanislav Rada.

Skupina Heebie Jeebies dorazila do Bezdružic až z východočeského Hronova. Cestou se musela potýkat s přívaly sněhu, který v sobotu padal po celé republice. „Cesta byla hrozná. Vyjeli jsme raději už ve čtyři ráno. Bylo to náročné, ale zvládli jsme to," uvedl jeden z muzikantů.

Obě kapely vystoupily společně již několikrát. „My jsme hráli v Hronově, kam nás pozvali v rámci Jiráskova Hronova, tak jsme na oplátku pozvali tuto kapelu k nám," uvedl jeden z členů Skavare Michal Vokurka.

Vydatné sněžení mělo také vliv na počet návštěvníků. Do Bezdružic dorazilo méně lidí, než organizátoři očekávali. „Loni bylo počasí vcelku příznivé a měli jsme nějakých tři sta platících diváků. Letos je jich asi polovina, ale i tak je to vzhledem k podmínkám, které venku panují, slušná účast," vyjádřil se Rada.

Bezdružická kapela Skavare chystá letos svoji druhou desku. „Tu začneme natáčet na jaře a chtěli bychom, aby se ještě letos dostala do distribuce a k posluchačům. Kromě toho jsme posílili dechovou sekci naší kapely, takže teď je nás na pódiu deset," popsal novinky kapelník.