Chodby Základní školy Zárečná Tachov se na několik hodin proměnily v pátek a sobotu v jarmereční trh. Školáci veřejnosti nabízeli rozmanité výtvory na téma Velikonoc. Konal se tam totiž Jarní jarmark. K vidění s možností nákupu byla malovaná vejce, keramické i papírové ovečky a květiny, kuřátka z bavlnek, barevné chaloupky a mnoho dalšího. Za malým nákupem přišla také dvojčata Leonka a Ivonka Altmanová. Děvčata ve škole navštěvují první třídu a shodla se, že jarmark je moc prima. „Nejvíc se mi líbí vajíčka, jak jsou zabalená a barevná. A taky jak pěkně jsou polepená samolepkami," řekla Leonka a Ivonka dodala: „Také jsou hezká kuřátka ze žluté bavlnky."

Z keramické hlíny tvořil David Hrečin ze sedmé třídy. „Asi nejsložitější bylo odhadnout dobu, kdy péci. Tři dny to totiž chladne. Dělal jsem kuřátka, zajíčky, beránky a vajíčka," uvedl na chodbě před svojí nabídkou.  Výrobky z drátů a polystyrenová vejce polepená papírky dělala žákyně deváté třídy Nikola Lazorková. „Vyrábět takové věci mě baví. Na školu ale půjdu na přírodovědné lyceum. Spíše mám vztah k přírodě," podotkla žákyně.
Veliký věnec ze slámy udělala Linda Koldová z deváté třídy. „Vůbec jsem nečekala, že přejde tolik lidí, to mě překvapilo," poukázala v pátek na plnou chodbu návštěvníků žákyně, která se chystá na pedagogickou školu.

Zárečná letos slaví čtyřicátiny a zhruba před dvěma měsíci  rozhodli, že uspořádají jarmark. „Vše jsme s dětmi vyráběli při výtvarné výchově a pracovních činnostech. Podíleli se téměř všichni žáci prvního i druhého stupně a učitelé. Za každý předmět nám rodiče přispěli na to, aby pak na podzim mohly děti oslavit výročí školy," popsala akci učitelka Alena Klasová.

Přítomní se také mohli občerstvit v improvizované kavárničce Zárka.