„Rozhodli jsme se adoptovat si zvířátko ze záchranné stanice Drosera Bublava. Z mnoha zvířátek byl hlasováním vybrán pár sovy pálené (Tito alba). Sami jsme si také zvolili, jak jedince pojmenovat, a tak už to není soví samička a sameček, ale Sissi a Pírko," uvedla Deníku Hanka Geigerová ze 6.B.

Školáci ze Zárečné uspořádali sbírku na podporu sovího páru. „Vybralo se 3200 korun. Tato částka bude použita na krmení soviček a podporu záchranné stanice. Celou tuto akci zorganizovala paní učitelka přírodopisu se žáky z šestých tříd. Za sovičkami se mohou žáci vypravit na Bublavu, nebo je pozorovat přes webové kamery," doplnila Hanka Geigerová.

Učitelka přírodopisu Kateřina Kajliková by ráda poděkovala všem, kteří na podporu soví dvojice přispěli. „Chci poděkovat těm, kteří přispěli a zároveň věřili, že peníze nemusí pomáhat jenom lidem, ale také zvířatům. Zároveň děkuji těm, kteří nadšeným dětem s kasičkou v ruce a adopční listinou uvěřili," uvedla Kajliková.

„Velmi děkuji svým žákům, kteří podnikali cesty za občany Tachovska, ve svých bydlištích a ne vždy se setkali s přívětivým jednáním a chováním. Takže ještě jednou velké díky žákům, učitelům, rodičům a občanům, kteří se jakkoli podíleli na sbírce pro Sissi a Pírka. Doufám, že se nám podaří i další rok pomoci bublavské záchranné stanici," doplnila vyučující.