Školící a vzdělávací středisko pro své zaměstnance a pro zákazníky, kteří přijíždějí z několika evropských zemí, vybudovali v závodě Kermi ve Stříbře. Na slavnostní otevření střediska přijel ze Švýcarska také předseda představenstva skupiny AFG, do které Kermi patří, Edgar Oehler.

„Školící středisko bude sloužit především pro vyškolování našich zaměstnanců, ale poslouží také zákazníkům. Pro ty tady máme výstavní prostor, kde prezentujeme naše výrobky, a také místnost, ve které budeme zákazníkům předvádět montáž našich produktů,“ řekl nám jednatel stříbrského závodu Milan Štoll. Kermi vyrábí konvektory, článkové radiátory, designová topná tělesa, ale také sprchové kabiny.

„Ve školícím středisku se budou zaměstnanci i zákazníci školit na nových technologiích, máme tu prostory pro praktické montážní ukázky i pro teoretickou výuku,“ doplnil Štoll. Do Kermi přijíždějí pravidelně zákazníci nejen z Česka, ale i z Německa, Itálie, Francie a Švýcarska. Průmyslová a obchodní skupina AFG Arbonia Forster Holding, jejímž je Kermi Stříbro členem, obchoduje se zeměmi všech kontinentů. Výrobní závody má kromě Švýcvarska a Česka také v Německu, Francii, USA a Velké Británii.

V současné době se 78% produktů skupiny prodá v Německu a Švýcarsku, zbytek jde na export. V příštích letech je podle předsedy představenstva Edgara Oehlera cílem skupiny tato čísla změnit a export výrazně zvýšit. „Pro nás je to velká čest, že můžeme tady ve Stříbře otevírat další moderní prostor. Je to znamení pro budoucí rozvoj a spolupráci mezi Českem, Německem a Švýcarskem,“ uvedl Oehler s tím, že rozvoj firmy Kermi ve Stříbře není konečný.

Kermi Stříbro je v současné době druhý největší zaměstnavatel na Stříbrsku a jeden z největších v okrese. „V oboru sanitární a topné techniky jsme dokonce největším zaměstnavatelem v celé České republice,“ informoval Štoll.

Stříbrský podnik zaměstnává v současné době 730 lidí ve dvou až třísměnném provozu. Závod ve Stříbře má v oboru pověst provozu s vysokou výrobní flexibilitou a nejvyšší výrobní kvalitou. Skupina AFG podle předsedy představenstva oceňuje u českých kolegů vynikající znalost výrobků a technologií výroby.