Základní a mateřskou školu v Rozvadově čeká o prázdninách rekonstrukce a přístavba objektu.

„Kapacitu mateřinky máme dlouhodobě zaplněnou. Obec Rozvadov se nám rozrůstá, z čehož máme radost, chceme proto vyjít vstříc i pracujícím rodičům. Plánovanou rekonstrukcí se ale především připravujeme na nové nařízení, které vejde v platnost v roce 2020 o povinnosti přijímat k předškolnímu vzdělávání už dvouleté děti. Ty ale vyžadují jiné standardy, které pro ně musíme zřídit. Týká se to hygienického koutku, toalety, sprchy i oddělených prostor,“ řekl Tachovskému deníku starosta obce Rozvadov Bořivoj Vrabec.

Na začátku nového školního roku se tak děti, pokud vše půjde podle plánu, vrátí do nově rekonstruovaných prostor. „Přístavbou objektu vzniknou nové třídy. Jedna bude sloužit pro žáky základní školy, z další bude družina. Prostory mateřské školy zůstanou v přízemí, přistaví se ale jedna místnost, která poslouží jako ložnice,“ doplnil starosta.

Obec Rozvadov zhruba čtyřmilionovou investici platí ze svého rozpočtu.

Vybraná stavební firma začne s rekonstrukcí co nejdříve, přístavba nových tříd je pak plánovaná na období prázdnin, aby co nejméně narušila běžný provoz školního roku.

Oprava vozovky silnice mezi Planou a Kočovem
Dálniční přivaděč se opravuje kvůli korozi