„V záznamech tady máme drobné rvačky podnapilých účastníků slavností, ale nic vážného," potvrdila Deníku Irena Santnerová, která o víkendu sloužila na dispečinku Městské policie v Tachově.

„O slavnostech panoval naprostý pořádek, co se chování účastníků týká, nebylo ani nic zničeno vandaly," dodala.

V kotcích, kam strážníci umisťují toulavé psy, ale o víkendu jeden psík přibyl. Jedná se o černé štěně labradora s bílou náprsenkou.
To podle záznamů strážníků objevili cyklisté, kteří se byli v okolí Tachova projet na kole. Pejsek se k nim připojil v oblasti Vysoké a běžel stále s nimi, a tak to cyklisté oznámili Městské policii. Štěně je přítulné, dobře opečovávané, hravé.

Žádný velký incident nezaznamenali ani státní policisté. „V souvislosti se slavnostmi v Tachově neřešili policisté žádný výrazný prohřešek, jen máme zaznamenánu jednu drobnou krádež, a to krádež mobilního telefonu," řekla Deníku policejní mluvčí Hana Štefflová.

V pohotovosti byli například při ohňostroji hasiči i zdravotníci. Ti ovšem museli zasahovat v pátek večer přímo na náměstí. Jeden podnapilý muž zde spadl zhruba z metrové kamenné zídky a zranil se na hlavě.
Kolem stojící návštěvníci hudební produkce mu poskytli okamžitou pomoc, další ošetření provedla záchranka. Muž vyvázl jen s lehkým poraněním.