Za dalším zpožděním pak stály problémy s projektovou dokumentací. „V současné době se to řeší. Do projektu se musela zanést změna, protože bylo třeba navýšit příkon elektrické energie. Tato změna se také musí doplnit do stavebního povolení. V současné době se čeká na zanesení změny a vyjádření dodavatele elektrické energie," vysvětlil v minulosti jednatel firmy Eduard Jaruška.

Od doby, kdy se Deník o místě naposledy zmiňoval, však práce velmi pokročily. „Pokud vše půjde podle plánu, smuteční síň by měla být hotova na konci listopadu," řekla Deníku starostka Plané Martina Němečková. Jedná se již o třetí stanovený termín dokončení prací. Jak ale mohou vidět i samotní občané, nyní je tomu opravdu nejblíž.

Ač to vypadá, že přestavba smuteční síně jde opravdu do finále, přesto si museli pozůstalí pro své poslední rozloučení vybírat jiná místa, než to tradiční, které se nachází hned u hřbitova.

„Po dobu rekonstrukce byl k dipozici kostel, který ovšem poslední rozloučení nepořádal, pouze mohly být využity jeho prostory. Pokud se někomu nelíbil kostel, pak nebyla jiná možnost, než jiné město. Několik rozloučení se odehrálo i přímo na hřbitově. Jedná se ale opravdu o minimální procento případů," uvedla starostka Plané.