„WC bylo dispozičně i roměrově nevyhovující a pro osoby se sníženou pohyblivostí a pro starší osoby téměř nepoužitelné,“ informoval Deník místostarosta Boru Petr Myslivec. Rekonstrukční práce zahrnovaly opravu stávajících WC pro veřejnost a to jak v přízemí, tak prvním patře.

„Týkaly se také hygienického zázemí u šaten ženského personálu. Stávající hygienické zázemí ve druhém patře bylo upraveno na hygienickou kabinu se sprchou pro vozíčkáře,“ připomněl místostarosta. Při realizaci stavebních úprav nebyla využíváná těžká stavební technika ani stacionární stavební jeřáb. Pro svislou přepravu materiálu a pro zpřístupnění jednotlivých podlaží budovy bylo použito schodiště upravovaných objektů.

„Svislá doprava materiálu byla prováděna ručně, neboť k objektu nelze přistavit stavební výtah. Výtahová plošina v objektu C je určena výhradně pro přepravu imobilních pacientů a nebyla v žádném případě využívána pro potřeby stavby,“ vysvětluje Myslivec.

Stavební prace prováděla domažlická firma. „Vedení společnosti i jejím pracovníkům patří náš velký dík za zdárný průběh celé stavby, která se uskutečnila za plného provozu polikliniky,“ uvedla Hana Bultasová, ředitelka borského zdravotnického zařízení. „Velký dík patří i občanům, kteří byli nuceni vzhledem k pracem využívat služby polikliniky v průběhu celé stavby,“ dodala Bultasová. Rekonstrukce zdravotnického zařízení byla započata v srpnu letošního roku.