Do konce srpna letošního roku musí být rozhodnuto o budoucnosti tachovské sokolovny. Zařízení, které je zatím majetkem Tělovýchovné jednoty Slavoj Tachov, se buď zdemoluje a na jeho místě vyroste komerční areál, nebo bude stále v provozu, tedy ve stavu, v jakém je nyní. Jak nám prozradil tajemník tělovýchovné jednoty Peter Cehlárik, stavební řízení je zatím přerušeno.

Důvodem je podle něj nedořešená dokumentace týkající se prodeje či demolice. Jedním z možných budoucích majitelů areálu je společnost Czech Development. ,,Zatím majiteli nejsme, proto se v současné době nebudeme k této záležitosti vyjadřovat,“ řekl námzástupce firmy Anderle. O demolici objektu sokolovny bylo již požádáno. Zatím však nikdo neví, co bude s objektem, který je několik desítek let starý, nadále. Kdyby se však zdemolovala, na jejím místě by podle již hotové studie vyrostl supermarket s parkovištěm.

V té chvíli by nebyl majitelem objektu Slavoj, ale již zmíněná společnost. „Sokolovna není majetkem města, ale správní řízení řeší odbor regionálního rozvoje a plánování. Peníze z prodeje sokolovny by se měly zpětně investovat do nové tělocvičny, která by měla vzniknout v budově staré kotelny v těsné blízkosti sportovní haly,“ sdělil nám starosta Tachova Ladislav Macák. To nám potvrdil tajemník Slavoje Peter Cehlárik. „Přestavba kotelny na tělocvičnu by se mohla v případě, že se sokolovnu podaří prodat, uskutečnit do konce ledna příštího roku,“ uvedl. Žáci, studenti a sportovní spolky, kteří by měli mít hodiny tělesné výchovy v objektu sokolovny, budou chodit na stadion a do haly.