Na deset let jim soud zakázal činnost. Karel Novák a Petr Talafant jsou vinni, že v srpnu 2006 připravili loupežné přepadení benzinové stanice na 111. kilometru dálnice D5. Muži byli souzeni za loupež ve stadiu přípravy, Novák navíc za útok na veřejného činitele. Tomu soud nařídil, že musí uhradit škodu, která vznikla na policejním voze.

Všichni, včetně státního zástupce, si ponechali lhůtu na dovolání. Událost se stala loni ze soboty na neděli 20. srpna. Oba muži se domluvili, že čerpací stanici nedaleko svého pracoviště přepadnou. Na pomoc přizvali komplice, který je měl jistit. Muž ale vše nahlásil na policii. Inspekce ministra vnitra dopředu věděla, co policisté ve věku 26 a 27 let chystají. Zásahová jednotka je zadržela těsně před činem. Talafant byl v době loupeže ve službě, kolem benziny jezdil ve služebním voze a Novákovi předával informace o situaci na čerpací stanici.

Přepadení obsluhy se přímo účastnit neměl, ale jistil svého komplice. Novák, jenž měl loupit, byl zadržen za dramatických okolností. Ve voze BMW, kde byl i s komplicem, se snažil z místa ujet. Rozjel se proti policistům, prorazil zátaras a poškodil služební vůz policie. Zásahová jednotka ho stíhala po dálnici D5 zhruba 30 km. Místy jel Novák rychlostí až 250 kilometrů v hodině, nereagoval na varovné výstřely. Policisté ho dojeli a úmyslně narazili do zadní části auta. Vůz na výjezdu z dálnice havaroval.