Sbor má v současné době dvacet členů – jsou mezi nimi nejen dospělí, ale také mládež, i když dětské soutěžní družstvo v Nahém Újezdci zatím nemají.

Kromě činnosti, které se všechny hasičské sbory běžně věnují, pořádají ve vesnici také dvě soutěže. „V září to bývá Memoriál Františka Fidlera v požárním sportu a první víkend v červnu pořádáme soutěž v nočním požárním útoku," sdělil Deníku starosta sboru. „Vím, že na Moravě je to celkem běžná a oblíbená soutěž, ale tady v našich končinách je to celkem novinka. U nás v Nahém Újezdci to teď bude tuším třetí ročník," doplnil Mikota s tím, že sportovní družstvo se rovněž pravidelně zúčastňuje soutěží na půdě jiných hasičských sborů.

K hlavní činnosti sboru patří údržba požární nádrže, brigády nejen pro obec, ale také kvůli výdělku na činnost, tréninky na požární sport a zásahy. „Pro obec jsme například čistili střechu na kapličce. Snažíme se také pořádat různé akce pro veřejnost. Tady v Újezdci to je třeba stavění májky, dětský den, prostě to, co se na vesnici běžně děje. Na některých akcích spolupracujeme také s místním osadním výborem," uvedl Deníku dále Mikota.

Ve spolupráci s obcí by se hasiči v dohledné době mohli dočkat rekonstrukce hasičské zbrojnice. Ta je podle starosty sboru ve velmi špatném stavu. „Opravit je třeba prakticky všechno. Máme rekonstrukci přislíbenou od obecního úřadu," uvedl starosta SDH Nahý Újezdec.

S materiálním vybavením zásahové jednotky, která je páté kategorie, nemají v Nahém Újezdci žádný problém. O vybavení se vzorně stará obec a hasiči je mohli už několikrát vyzkoušet také při zásahu.

„Poslední větší zásah jsme měli před několika lety, když hořela naše vlastní klubovna," popsal s úsměvem Mikota. Požár tehdy zapříčinila špatně odizolovaná roura do komína. „Jinak se k větším zásahům nedostaneme. Nedávno jsme byli v lese, kde nás požádali kolegové profesionálové, abychom dohlíželi na doutnající místo," doplnil.

K hlavním plánům sboru pro nejbližší období patří postavit mládežnické družstvo pro požární sporty. Dětí, které by se tomu mohly věnovat, je podle hasičů ve vesnici dostatek.