Radnice ve Starém Sedlišti hodlá letos utratit miliony korun v investicích do svého majetku. „Za 230 tisíc korun jsme například dali vybudovat v učebním pavilonu základní školy rekonstrukci sociálních zařízení,“ informovala starostka obce Stanislava Fojtíčková. Obec je připravena uhradit nákup nových stolů a židlí do restauračního zařízení Na Zavadilce za zhruba 89 tisíc korun. „Chceme také investovat do oprav bývalé školy v Labuti, z dotačního programu na stabilizaci venkovských oblastí jsme získali dotaci 180 tisíc korun, rozpočtována je částka 270 tisíc. Ušetřené peníze z rozpočtu obce můžeme třeba využít na vybavení zdejší klubovny novým nábytkem a pro letní oslavy 60. výročí od založení SDH Labuť věnovat zdejším činorodým občanům hezký dárek,“ zmínila starostka.

Z rozpočtu obce byla finanocována také rekonstrukce sociálního zařízení v kabinách místní tělovýchovné jednoty. Samospráva ve Starém Sedlišti se bude letos zabývat i opravami místních komunikací, zaplatí studii protipovodňových a revitalizačních opatření za 119 tisíc Kč, nebo zadá vypracování projektu na plynovou kotelnu v čp. 345 ve Starém Sedlišti.

Protože část výdajů musí samospráva každoročně saturovat ze státních dotací, kterých ovšem není nikdy dost, uvažuje obec o nabídce povolit výstavbu větrných elektráren. „Nabídka je to zajímavá z toho důvodu, že bychom dostali kompenzaci ve výši asi jeden milion korun,“ vysvětluje Stanislava Fojtíčková. Nápad je ovšem pro některé zastupitele i občany natolik revoluční, že ještě nepadlo konečné slovo.