Jeho cílem bylo popularizovat architekturu, kulturní dějiny a seznámit děti s architekturou jejich města i kraje, a také umět poznat barokní památky v nejbližším okolí.

Výsledkem školního poznávání baroka a architektury žáky čtvrté třídy pak byly obrázky, které nejprve vystavily v prostorách školy a poté putovaly do galerie Plzeňska a do Mariánské Týnice.

Rybáři na sytenském rybníku museli při výlovu pracovat rychle, rybám přílišné teplo nesvědčí.
Kapři a líni se stěhovali do Mže i Úhlavky

„Výstavu poté organizátoři projektu převezli do sídla UNESCA v Paříži a poslední zastávkou na cestě za barokem se stal Glamm – Gallasův palác v Praze na Starém Městě,“ napsala Tachovskému deníku patronka projektu na Základní škole Kostelní Marcela Líbenková a doplnila. „Populárně naučná výstava dětem přiblížila každodennost barokního života na architektonických modelech, velkoformátových fotografiích, kopiích uměleckých děl a odborných dílnách s interaktivními prvky. Práce na projektu byla pro všechny velice zajímavá a kreativní, a proto naši žáci budou určitě v projektu pokračovat i v příštím roce a už se těšíme na poznávání dalších skvostů české architektury.