Poslal jí tam soud poté, co se opětovně dopouštěla trestné činnosti, pro kterou je trestně stíhána. „Potvrzuji, že tachovští kriminalisté minulý týden zadrželi dvaatřicetiletou ženu, kterou policejní komisař následně obvinil ze spáchání pokračujícího přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy," sdělila Deníku tachovská policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Ženu kriminalisté v souvislosti s drogovou trestnou činností nezadrželi prvně. Již v listopadu totiž figurovala v případu rozsáhlé distribuce drog, zejména pervitinu, kdy v rekreační oblasti Sycherák kriminalisté zadrželi několik osob a další dvě, mezi kterými byla i dotyčná, pak v Tachově. Provedeným šetřením kriminalisté zjistili, že žena, na kterou již v listopadu podával policejní komisař státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí do vazby, který soud neakceptoval, i nadále distribuuje drogy. „Navíc u ní v bytě kriminalisté při provedené domovní prohlídce zajistili plastové sáčky se zbytky bílé krystalické látky, injekční stříkačky, digitální váhu, tři plastové sáčky se suchým rostlinným materiálem, který při testu reagoval jako marihuana, o celkové hmotnosti dvou gramů včetně obalu a jeden plastový sáček s krystalickou látkou o celkové hmotnosti jedna celá čtyři gramy včetně obalu, který reagoval pozitivně na pervitin. Ze zjištěných skutečností vyplývá, že obviněná se opakovaně dopouštěla trestné činnosti, pro kterou je stíhána," uvedla dále policejní mluvčí.

Policejní komisař proto opětovně podal podnět k návrhu na vzetí obviněné do vazby, který soud tentokrát již akceptoval. Žena tak byla dva dny před Vánocemi převezena do vazební věznice.

Jaroslava Hohlová