Areál ve Svaté Kateřině se nachází na území obce Rozvadov. „Vietnamská tržnice tam fungovala několik let, pak ale postupně prodejci ubývali, až přestal být areál využíván úplně. Před časem také změnil majitele," uvedl starosta Rozvadova Bořivoj Vrabec.

Současným vlastníkem tržnice a pozemku pod ní je společnost se sídlem v Rozvadově. „Společnost má s pozemkem určitý investiční záměr. Ale protože je to investiční záměr, podrobnosti prozrazovat nemohu," řekl Deníku zástupce firmy, který si nepřál být jmenován. Nepřiblížil ani časový horizont, kdy by měla být někdejší tržnice srovnána se zemí a realizován zde investiční záměr.

Ačkoliv tržnice dnes působí opuštěně, úplně prázdná není. Stále je možné vjet do areálu autem, není zde žádná značka zakazující vjezd, či zátaras v podobě závory, řetězu. Jak již bylo zmíněno, v provozu je jeden malý obchůdek, v areálu stále žijí lidé. „My tady bydlíme, máme byt nahoře nad restaurací," řekl Deníku muž, který se pohyboval před bývalou restaurací. „Zatím nevíme, jak dlouho tady budeme. Už to někdo koupil, ale vůbec nevíme, co se tady bude stavět. Asi hotel," dodal poměrně dobrou češtinou cizinec.

Opuštěné bez prodejců se ocitly také tržnice v Broumově. „Jednu tržnici koupil místní občan, vyklidil ji, areál je oplocený a majitel jej průběžně udržuje," řekl Deníku starosta Milan Víšek.

Kdysi stávaly prodejní stánky také kolem čerpací stanice uprostřed obce. „Tyto stánky už předloni zmizely a místo po nich bylo postupně rekultivováno, teď je tam zeleň," dodal starosta s tím, že obec Broumov tak v současné době na svém území nemá už žádnou opuštěnou tržnici, která by byla v dezolátním stavu a pro obci by přinášela jen náklady na úklid.