Jedná se o čtyřdílný seriál závodů pro mládež, který v Lomu odstartuje a další tři pokračování se uskuteční v průběhu letošního roku na několika místech České republiky.

Závod se nazývá FOMEI Cup 2017 a společně jej pořádá Českomoravská myslivecká jednota, společnost FOMEI a na Tachovsku také Okresní myslivecký spolek Tachov.

Soutěž je určena pro děti a mládež, střílet se bude z malorážky a vzduchovky. Výsledky všech kategorií jsou započítávány do již zmiňované dlouhodobé soutěže.

Po Lomu se druhý díl seriálu uskuteční 1. července v Písku, 26. srpna v Kroměříži a 23. září v Jičíně.

V Lomu se bude v sobotu soutěžit v těchto kategoriích a za těchto podmínek:

Kategorie K4M Pohár starosty Tachova je určena pro juniorky a junioři ve věku 16-20 let, bude mít disciplíny Liška (poloha vsedě s oporou loktů), Srnec (vstoje s oporou pevné tyče), Kamzík (vstoje s oporou volné tyče) a Kňour (vstoje bez opory). Vše se střílí na 50 metrů, 10 ran.

Kategorie K4M Pohár starosty Stříbra je pro dorostenky a dorostence od 11 do 15 let, Liška (vsedě s oporou loktů), Kamzík, Srnec (vsedě s oporou loktů), Kňour (vstoje s oporou pevné tyče), opět vše na 50 metrů, 10 ran).

Současně proběhne vložený závod ze vzduchovky na redukované terče nazvaný O Pohár předsedy OMS ČMMJ Tachov. V tomto poháru soutěží žákyně a žáci do 10 let. Redukované terče lišky, srnce, kamzíka a kňoura na 10 metrů, vzduchovka s puškohledem, poloha vleže s oporou, 10 ran.

Slavnostní zahájení soutěže se uskuteční v 8 hodin ráno, od 8.30 hodin startuje samotný závod.