Rozsvícení stromu se konalo v pondělí odpoledne. Počasí pořadatelům trochu zhatilo plány, vydatně pršelo, muzikanti tak improvizovali a zpívali bez hudebních nástrojů. I tak však sklidili potlesk, Pěvecký sbor ze ZŠ z Mánesovy ulice opět nezklamal a posluchači jen chválili.

Návštěvníky pak uvítal starosta města Karel Lukeš. Lidé si pak sami odstartovali rozsvícení stromu. „Kačka přinesla ozdobu, a tak jsem ji sem pověsila na ten menší stromeček, je jich tu hodně," řekla sedmiletá Kristýnka Benešová. „Moc se těšíme na rozsvícení stromku a také na to, že za tři týdny už bude Ježíšek. No, ale před tím přijdou čerti, ale těch se nebojíme," smály se Kateřina Písková a Kristýna Benešová a jejich kamarád jen dodal: „Čerty pošleme na rodiče," hrála mu v očích šibalská světýlka.

Lidé se ohřívali teplými nápoji a postáváním ve vstupní hale radnice. „Je to velká škoda, že je taková zima a déšť, určitě by tu bylo i mnohem více lidí. Já přijela s dětmi z Únehlí, protože jsme naše rozsvícení nestihli. Dcerka Petruška vyrobila v domě dětí ozdobu, tak ji tu chtěla osobně pověsit," uvedla Soňa Uzlová z Únehlí.

Martina Sihelská