VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Stříbrské pivo získalo bronz

STŘÍBRO - Sládci obstáli v silné zahraniční i domácí konkurenci

25.2.2008
SDÍLEJ:

Strůjci stříbrského úspěchu. Ředitel Martin Pangrác, majitel David Ryba a sládci Milan Šíp a Petr Hála (zleva).Foto: DENÍK/Martina Sihelská

Pouhé tři měsíce stačily stříbrskému pivovaru U Rybiček na to, aby všem dokázal, že dobře vaří. Dvanáctistupňové pivo Argent vyhrálo třetí místo v 18. ročníku soutěže O českou pivní pečeť, která se konala v Táboře. Soutěžilo se ve 12. kategoriích, kromě českých piv byla přihlášená i piva z Polska, Slovenska a Rakouska. Pivo Argent soutěžilo v kategorii světlých piv z minipivovarù. „Stříbrské pivo bylo vyhlášené již v minulosti, vyváželo se i do ciziny, a tak jsem rád, že můžu na tuto krásnou tradici opět po letech navázat,“ řekl nám stříbrský sládek Petr Hála.

„Bohužel kvůli těžkým kovům nemůžeme čerpat místní podzemní vodu a využíváme tedy vodu městskou, kterou si sami upravujeme a kterou využívaly i předešlé pivovary. Pivo vzniká tradičním způsobem vaření za použití nejkvalitnějších sladů a vybraných odrůd chmele z žatecké oblasti - kvašením ve spilkách a zráním v ležáckých tancích,“ objasnil způsob vaření sládek Petr Hála. Zároveň dodal, že pivo není filtrované ani pasterované, čímž pivo získává na plnohodnotné chuti a má správný říz. Což je zřejmě pravda, získat bronz v soutěži, kde ve 12 kategoriích soutěžilo 66 pivovarů s 270 vzorky piv, to jen dokazuje. Piva hodnotilo celkem 88 degustátorů.

„Z ceny mám samozřejmě radost, pivovar je v provozu krátce a už jsou vidět výsledky,“ konstatuje Petr Hála, který spolupracuje s Milanem Šípem. Spokojen je i majitel pivovaruURybiček David Ryba. „Chválím práci našich sládků. Jednou z příčin úspěchu v soutěži je i nekompromisní výběr těch nejkvalitnějších surovin, které lze na dnešním trhu získat,” řekl David Ryba. „Chtěli bychom se v březnu ještě zúčasnit soutěže Jarní cena českých sládků, která se bude konat 15. března na Zvíkově, ” dodal majitel. Pivovar však pro své příznivce chystá další překvapení. Tím bude Stříbrská pivovice. „Ta je již vypálená z pšeničného piva a nyní musí tři měsíce zrát. Na první ochutnávku bychom mohli hosty pozvat koncem května,” plánuje Ryba.

Martina Sihelská

25.2.2008 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Ilustrační foto.

Naši prvňáci už ve středu v Tachovském deníku, představíme ZŠ Mánesova

Dopravní nehoda auta pošťáků mezi Děčínem a Hřenskem.

Cena povinného ručení plíživě stoupá. Pojišťovny na něm tratí

FOTO: Rybník Regent u Chodové Plané na Tachovsku se připravuje na výlov

Chodová Planá - Hladina vody pomalu klesá a ryby se stahují k požeráku, kde je ještě hloubka. 

Superdebata Deníku: ptejte se Babiše a dalších lídrů

Pokud chcete ještě něco vědět před volbami od kandidujících stran, máte šanci se zeptat právě teď. Deník ji vašim jménem položí už ve čtvrtek 19. října, tedy den před parlamentními volbami, desítce lídrů politických stran při závěrečné předvolební debatě v sídle listu.

Draci se vznášeli nad Borem

LOUČKA ZA VĚŽÁKEM V BORU PŘILÁKALA DESÍTKY DĚTÍ, kteří přišly ukázat své umění udržet létajícího draka co nejdelší dobu ve vzduchu.

Startuje soutěž Chance být hvězdou. Točte a posílejte videa

Parádičky, skvostné góly. Bláznivý maskot, hluční fanoušci (a sličné fanynky). To všechno přináší fotbal. A právě dnes startuje soutěž, jež určí, kde najdete ty nejzajímavější borce.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení