„Můj tatínek také má králíky a ještě psa. Navíc je myslivec. Dnes mě sem vzal děda se strýcem, abych se podíval na zvířátka. Nejvíc se mi líbilo malé morčátko, ale maminka by mi ho asi domů nedovolila," usmíval se sedmiletý Matěj Miksa ze Stříbra.

Ze Sytna na trh přijel Josef Žufan. „Sám jsem chovatel, doma mám papoušky a andulky, kdysi jsem míval i nutrie, lišku a norky. Dnes tu koukám na králíky, možná si koupím vídeňského modrošedého, jsou tu pěkné kousky," uvedl Žufan.

Dokonce až z Halže přijela desetiletá Anna Szerencsesová, která je přímo členkou stříbrského chovatelského svazu. „Mám toho doma v Halži hodně, slepičky sebritky, bantamky, máme husy, kachny, králíky, křepelky i kozy. Ještě budu mít psíka, jedeme se podívat na štěně," pochlubila se mladá slečna.
Svaz chovatelů ze Stříbra se už připravuje na velkou výstavu. Ta se bude konat ve dnech 21. a 22. listopadu."Jde o výstavu okrasného a exotického ptactva. Vystavovat bude většina našich chovatelů, ale možná přijedou i jiní. Výstava bude navíc i prodejná," uvedl předseda svazu Antonín Stehlík.

Martina Sihelská