„Dali jsme hlavy dohromady a napadlo nás udělat tuto netradiční akci. Navíc vyšel 31. srpen na sobotu, tak jsme neváhali a tuto akci uspořádali. Nikde jinde jsme podobnou akci neviděli," říká členka klubu Pavlína Jonášová.

Dámský klub Cebiv má tyto netradiční aktivity ve svém plánu po celý rok.

Mezi jejich náplň patří práce s dětmi, kdy tvoří různé výrobky. Další akcí je například retrokoutek, kde je k vidění výstava starých šicích strojů nebo rádií.

Mimo to se členové podíleli na akci Zvelebíme si nádraží, což byla součást projektu s názvem Vlídná nádraží Bezdružicka. Obce ležící na regionální trati Pňovany – Bezdružice mají nádražní budovy ve své správě. Proto, aby tak zajistily jejich další využití pro rozvoj turistického ruchu v regionu. K tomu se váže společný záměr neziskových sdružení na zvelebení okolí nádraží a vlakových zastávek, podle návrhů místních obyvatel a odborných studií zúčastněných zahradních architektů. O této činnosti vás Deník již v minulosti informoval.

Členky Dámského klubu Cebiv tato práce baví a naplňuje. Odměnou je pro ně pobavení a náklonnost od obyvatel obce, kteří jejich práci ocení a podpoří je. Jako třeba parta zimních zmrzlíků. Na Silvestr naruby přišli v zimním oblečení. Pořádně zachumlaní do prošívané bundy, pletené šály a čepice. Pán u vstupu potvrzuje, že mají účastnice i zateplené spodní prádlo. Sám si je prý kontroloval, aby nenastydly. Přestože bylo venku šestnáct stupňů, zmrzlíci přišli pobavit a rozhodně se jim to povedlo.

Podporu má Dámský klub i v rodinách. „Naši manželé nám s přípravami pomáhali a vymysleli i nějaké detaily," sdělila Jonášová. Zvláště promyšlený byl nápis nad pódiem, kde se stříbrně blýskal nápis PF 2013. A zajímavé na něm bylo to, že byl napsán obráceně a pozpátku.

Pro návštěvníky byl připraven silvestrovský přípitek, tři sta cen v tombole a soutěž o hlavní ceny, kterým byly mobilní telefony. V tombole byly zajímavé ceny jako popelnice, pytle s obilím, několik kytek a vánoční cukroví.

K hudbě zahrála a zazpívala skupina Jenny Company.

„Celou akci bychom neuspořádali bez sponzorů, kteří nám věnovali ceny do tomboly, bez naší rodiny a hostinského Romana Šedivého. Všem bych chtěla moc poděkovat," ukončuje Pavlína Jonášová.