Ke studánce lásky´, tak se bude jmenovat v pořadí už čtvrtá naučná stezka v Konstantinových Lázních. Slavnostní otevření se plánuje na 9. června. „Nová stezka provede turisty místy, kde jsou vývěry minerálních vod či technické památky,“ říká Karel Týzl, starosta Konstantinových Lázní. Stezka tak bude mapovat vývěry minerálních vod na Konstantinolázeňsku. Na osmi kilometrech úseku zavede návštěvníky například ke známému minerálnímu vývěru Studánka lásky na Hadovce. Turisté se však na trase budou moci seznámit i se dvěmi, dnes již zapomenutými technickými památkami: – překládací stanicí bývalé lanovky pod Břetislaví, kde se do šedesátých let překládalo kamenivo z hradišťského kamenolomu do železničních vagónů a dosud zachovalou čerpací stanicí vody pro lokomotivy na kamenném mostu na potoce Hadovka.

Místní tak získají další tip na výlet. Plán na nové stezky se sešel s kladnou odezvou jak ze strany místních, tak z řad lázeňských turistů. „Přiblížíme tak lidem zajímavá místa našeho okolí, která by zůstala utajená,“ dodal starosta. „Celkové náklady na vybudování stezky přišly pomalu na čtyři sta tisíc korun. Většina peněz byla hrazena z dotací,“ uvedl Týzl. „Při slavnostním otevření stezky pojede z Plzně historická lokálka ´Hurvínek´ . Zahájení programu začne v deset hodin a patnáct minut. V půl druhé zahraje na parkovišti u hasičské zbrojnice country kapela M.H.S. z Plzně,“ upřesnil starosta program dne. V blízkém okolí Konstantinových Lázních může turista navštívit i zbylé tři trasy. Například stezku Hradišťský vrch. Začátek trasy se nachází v Konstantinových Lázních u požární nádrže. Obsahuje celkem 6 zastavení s informačními tabulemi. Po okružní trase dlouhé 5,5kmvás povede zelená značka.

Nejvyšší bod stezky se nachází ve výšce 631 m n.m. Lokalita hradiště na vrcholu je vyhlášena národní památkou.Volnější chůzí ji lze bez větší fyzické námahy projít za 2,5 hodiny. Odměnou vám bude několik překrásných vyhlídek do kraje. Seznámíte se s typickou flórou a faunou této ojedinělé lokality, s historií pravěkého osídlení z pozdní doby bronzové. „My jako Tachované se na stezky dostáváme špatně. Pěšky je to pro nás daleko. Cestu bychom si museli zkrátit použitím autobusu,“ říká Marie Mirtlová, členka klubu turistů z Tachova. Trasy by prý navíc mohly vznikat za pomoci značkařů. Cesty by tak navazovaly na turistické stezky.