Velkou zásluhu na tom má Rada studentů, která pro svou školu vymýšlí nejrůznější akce a aktivity, kterými se snaží život na škole zpříjemnit studentům i učitelům.

Tento týden se uskutečnila ve škole akce v rámci projektu Hrdá škola, která nesla název Barevný týden. A jak taková akce vypadá? Pro každý den v týdnu byla stanovena určitá barva, do které se studenti oblékli.

Třeba v úterý zářila celá škola žlutými barvami, když většina přišla ve žlutém oblečení. Ve čtvrtek celá škola naopak potemněla, když byla pro tento den vybrána černá barva. Nejpilnější třída, ve které bylo během týdne převlečeno do příslušných barev nejvíce lidí, získala také sladkou odměnu.

Tato akce měla mezi studenty velikou odezvu a určitě něco podobného zorganizujeme i příští školní rok.

Připomněli jsme si i svátek zamilovaných. Ve středu 14. února jsme uskutečnili anonymní odběr valentýnek, které mohli studenti i učitelé odevzdat v odběrném místě, a ty byly následně doručeny svým adresátům prostřednictvím členů Rady studentů.

I tato akce měla veliký úspěch, bylo hezké pozorovat, jak taková valentýnka dokázala vyčarovat úsměv na tváři.

Práce Rady studentů však těmito akcemi nekončí, už teď plánujeme další na měsíce březen a duben a doufáme, že budou stejně úspěšné jako tyto.

Matěj Brzica,
předseda Rady studentů