Na Tachovsko také poprvé přivezl svou přítelkyni Ine Vandenbergh z Belgie. Ačkoliv cyklokrosař měl i jeden pád a dvakrát měnil kolo, slavil úžasný úspěch. „Výměnou kol a pádem jsem se zdržel cca o 20 sekund, ale i tak jsem měl štěstí,“ říká mladý sportovec. „ Trasa byla zmrzlá, nebyl jsem na to pořádně připraven a špatně se jelo, ale tyhle podmínky byly pro všechny stejné. Jsem šťastný, že jsem byl úspěšný,“ přiznal jezdec.

A jak bude Zdeněk trávit dny po závodě? „Dva dny si chci odpočinout, z toho jeden budu v Praze na tiskovce. Jinak se těším na den volna „na domácím gauči“, který si vůbec neužiji. Letos jsem si ani nevychutnal vánoční pohádky, tak třeba nějakou uvidím,“ směje se. Za týden jej čekají závody o světový pohár ve Francii a 27. ledna 2008 MS v Itálii. I tam bude opět vypraven zvláštní autobus pro fanoušky. „Na Itálii se těším, budu Zdeňkovi držet palce, je to můj favorit,“ připravuje se Jaroslava Hájková.

V Hradišti byla velká zima a namrzlá trať, ale Zdeněk to zvládl. Zahřáli jsme se povzbuzováním a soudkem Chodovaru od sponzorů,“ dodala Hájková. Do Itálie se chystá i Vlastimil Harvilla ze Sytna. „ Byl jsem i na MS v Belgii, byla tam skvělá atmosféra. Když tak vidím ty mladé kluky, jakou mají fyzičku a co všechno dokážou, hned bych taky začal sportovat,“ směje se Harvilla, který je členem fan clubu.

Starosta Sytna Václav Bodáš sportovce rád přivítal. „Je to pro mě a naši obec velká čest,“ děkoval starosta. V rodinném kruhu a ve společnosti přátel zůstal cyklokrosař do pozdních hodin. „Všem děkuji za velikou podporu a skvělou atmosféru. Moje vítězství je mým díkem pro všechny tyto bezva lidi. Přál bych si, aby vyšlo MS a hlavně štěstí a zdraví, a to ostatně přeji všem,“ vzkazuje nejen čtenářům nadějný sportovec.

Zájemci, kteří chtějí jet podpořit Zdeňka do Itálie si mohou zajistit místo v autobuse na tel. 606 725 064.