Pořadatelem klání je Mikroregion Borska. „Naší snahou bude, aby se v pořádání požární soutěže vystřídaly všechny členské obce mikroregionu,“ uvedl starosta mikroregionu předsedajícího Boru Petr Myslivec. „Cílem této akce je, aby se mikroregion co nejvíce zviditelnil v očích veřejnosti,“ dodal.
Do Boru přijely sbory dobrovolných hasičů z Damnova, Přimdy, Stráže, Hošťky, Starého Sedla a Starého Sedliště. „Třemešenským a Rozvadovským se nepodařilo sestavit tým. My soutěž zajišťujeme pořadatelsky, proto jsme družstvo nepostavili. Ale nás tady vlastně zastupuje Damnov,“ podotkl starosta Boru.

Nejstarší věkový průměr měl sbor přimdských dobrovolníků. „Takže jsme sem vlastně přijeli předávat zkušenosti a pobavit se,“ smál se starosta SDH Přimda Ludovít Ferdinandy.

Sbory přijeli povzbudit také starostové zúčastněných obcí. „Naši členové si zaslouží obdiv už jenom za to, že se jim podařilo tak narychlo sestavit tým,“ řekl starosta Starého Sedla Jiří Novotný.

Soutěžilo se na dvě kola, časy se sčítaly. První místo a na rok držení sošky svatého Floriána získali za celkový čas 81,2 vteřiny hasiči ze Stráže. Druhá příčka patří dobrovolníkům z Damnova, kteří byli o pět vteřin pomalejší. Pomyslný bronz za čas 100,88 vteřin získal tým ze Starého Sedliště, který zároveň časem 32,5 vteřiny předvedl nejrychlejší útok dne.
Na závěr byla účastníkům a návštěvníkům soutěže předvedena činnost historické parní stříkačky.