Tradiční setkání se staršími spoluobčany uspořádal v sobotu ve Svojšíně tamní Sbor pro občanské záležitosti. Obec tak ukázala, že na seniory nezapomíná. „ Jsem rád, že jste této příležitosti využili. Jsem si vědom, že tolik příležitostí k popovídání není,“ oslovil důchodce v zasedací místnosti svojšínského obecního úřadu starosta Karel Petráň.

S přáním dobré zábavy se připojil také místostarosta Jaroslav Fišer. „Věřím, že se v blízké budoucnosti budeme moci setkat v pohodlnějším prostředí,“ dodal starosta. Tím by se měla stát budova bývalé mateřské školy. „Nejprve ji ale musíme získat do vlastnictví, pak můžeme realizovat své představy,“ nastínil Petráň. V krátkosti také hosty seznámil s budoucími investičními akcemi, jakou je například kanalizace v horní části obce. Seniory pak svým vystoupením potěšily děti ze svojšínské základní školy, které si připravily bohaté kulturní pásmo.

Pak už se důchodci pochutnávali na chlebíčcích a zákuscích. Červené vínko jim chutnalo, zvlášť když jim k popíjení hrál Jan Schimmer. „Jsem ráda, že na nás obec nezapomíná,“ pochvalovala si sobotní akci dvaašedesátiletá Hana Tenglerová. Ta se se svým manželem do Svojšína přistěhovala před šesti lety ze Stříbra. „Nelitujeme toho, moc se nám tu líbí. Šetřili jsme si na baráček, koupili ho a pak jsme ho zrenovovali,“ dodala paní Hana.

„Jsem ráda, že jsem na dušičkový víkend zůstala doma a mohla se tak i s manželem zúčastnit tohoto setkání,“ potěšilo paní Tenglerovou. „Život ve Svojšíně je vůbec hezký. Pořádá se tu řada akcí nejen pro důchodce, ale i ostatní spoluobčany. Poutě, zábavy a podobně. A také starosta Petráň to tu vede moc dobře,“ připomněla Hana Tenglerová, než se odebrala do kruhu svých přátel za zábavou.