Nejvíce ryb, pětašedesát kusů bez určení druhu a míry, nachytal Petr Bultas z Přeštic, který se tak stal vítězem druhého ročníku. Druhé a třetí místo obsadili František Kopecký a Stanislav Smihrodský z Tachova.

Rybářské závody přilákaly také několik cizinců. „Jedná se o Kazachstánce, kteří žijí v Německu,“ informoval pořadatel soutěže a majitel půlhektarového rybníka v jedné osobě Radek Tobiáš.

„Tady je rybaření daleko příjemnější, než v Německu. Tam sedíte u vody třeba celý den a nic nechytnete,“ řekl Deníku Saša. „Ale my jsme sem nepřijeli kvůli tomu, abychom vyhráli. Chceme se pobavit a také vidět české holky,“ dodal s úsměvem Kazachstánec.

Ceny byly určeny předem podle pořadí. „Vítěz si odnese kromě sektu a poháru poukázky na nákup za tisíc korun,“ uvedl Radek Tobiáš.

Pořadatele účast potěšila. „Kvůli tomu, aby si vybrali ta nejlepší místa, někteří přijeli už v noci a přespali u ohně,“ podotkl majitel rybníka. Vedle sponzorů poděkoval Radek Tobiáš také zemědělci Janu Zatloukalovi. „Za to, že účastníkům závodů povolil parkovat na jeho louce,“ řekl.

Kromě pohárů za první tři místa si rybáři odnesli další ceny, které obnášely alkohol, poukázky na nákup a rybářské potřeby. Čtvrtina účastníků sobotních závodů ve Velkých dvorcích nevlastní rybářský lístek.

„U mně tak mají možnost zachytat si i bez něj,“ dodal Radek Tobiáš.