V kulturním domě se jim totiž představily stálice českého i světového hudebního nebe. Nic na tom nezměnila ani skutečnost, že vystoupení hvězd ztvárnil brněnský travestita Robert Brechličuk. Osazenstvu se postupně představil v roli Heleny Vondráčkové, Madonny, Marcely Holanové, Tiny Turner a Ilony Csákové.

„Pro mne je to moc milý a hlavně překvapivý dárek. Něco takového jsem rozhodně nečekala,“ smála se Anna Vrzalová, jedna z návštěvnic kosteleckých oslav.

Vystoupení travestity bylo ostaně překvapením pro všechny hosty. „Tajili jsme to až do poslední chvíle. Obdivuji, že tato informace mezi lidi neprosákla,“ uvedl s úsměvem starosta Kostelec František Trhlík.

Travesti show v podání Roberta Brechličuka byl nápad prvního muže kostelecké radnice. „Spolu s manželkou jsme jeho vystoupení už viděli. A mne to přišlo jako dobrý nápad, pozvat ho i k oslavám svátku našich žen,“ prozradil Trhlík. Trošku nervozní byl starosta z toho, jak travestitu přijmou kostelecké ženy. „Uvidíme,“ řekl před zahájením představení.

Bouřlivá reakce návštěvníků ho ale z nejistoty vyvedla. „Něco tak nádherného a skvělého jsem v životě ještě neviděla,“ vyjádřila své pocity Anna Vrzalová.

Některé ženy si zpočátku nebyly jisté, kdo se v kostýmech hvězd skrývá. „To přece nemůže být chlap. Ale jestli je to mužskej, tak je hodně hezkej,“ špitaly si u jednoho ze stolů.

O úspěchu travesti show svědčí i fakt, že Robert Brechličuk musel několikrát přidávat. A to i přesto, že publikum často nešetřil obrouhloublými výrazy. „Běžte do p…e! Už mně nechte na pokoji, chce se mi domů,“ vyzýval smíchy řvoucí publikum.

Show ale nebyla zdaleka jediným dárkem, které ženy z Kostelecka v sobotu dostaly. Každé z nich předal starosta karafiát a bonboniéru, losovalo se o jedenáct poukazů do kosmetického salónu, nechyběla ani módní přehlídka. K tanci poslechu a zábavě hrál Josef Tureček z Plzně.

„Však si to ty naše ženské zaslouží,“ podotkl kostelecký starosta.